Gevogelte/ Groenten/ Melk- en sojaproducten

Vol-au-vent

  • vol au vent gezonde drukte

Vol-au-vent

Deze vol-au-vent is klassieker maar lichtjes aangepast en zonder home made pasteitje. Lusten je kinderen geen champignons, kan je er gerust andere groenten aan toevoegen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilets
  • 250 gr kippengehakt
  • 750 gr champignons
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 50 ml sojaroom
  • 40 gr boter
  • 2 el arrowroot
  • peper & zout

Instructies

  • Kook het water met het bouillonblokje.
  • Snij de kipfilets en champignons in stukjes en rol de balletjes.
  • Kook de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar in de bouillon. Voeg de laatste 5 minuten de balletjes toe. Bak ondertussen de champignons kort aan in een beetje boter. Schep het vlees uit de pot en zeef de bouillon.
  • Smelt de boter in een pot. Voeg de arrowroot toe en roer glad. Schenk er de bouillon gelijkmatig bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  • Meng de kip, de gehaktballetjes en de paddenstoelen door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Je kan eventueel een beetje citroensap toevoegen maar is zeker geen must.

Notities

Arrowroot is een plantaardig bindmiddel uit de pijlwortelplant, een tropische plant. je gebruikt 1 eetlepel per 250ml vocht.
Lees zeker ook onze post over het indikken van sauzen en alternatieve bindmiddelen.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe