Gevogelte/ Groenten/ Melk- en sojaproducten

Vol-au-vent

  • vol au vent gezonde drukte

Vol-au-vent
Deze vol-au-vent is klassieker maar lichtjes aangepast en zonder home made pasteitje. Lusten je kinderen geen champignons, kan je er gerust andere groenten aan toevoegen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Kook het water met het bouillonblokje.
  2. Snij de kipfilets en champignons in stukjes en rol de balletjes.
  3. Kook de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar in de bouillon. Voeg de laatste 5 minuten de balletjes toe. Bak ondertussen de champignons kort aan in een beetje boter. Schep het vlees uit de pot en zeef de bouillon.
  4. Smelt de boter in een pot. Voeg de arrowroot toe en roer glad. Schenk er de bouillon gelijkmatig bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de kip, de gehaktballetjes en de paddenstoelen door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Je kan eventueel een beetje citroensap toevoegen maar is zeker geen must.
Notities

Arrowroot is een plantaardig bindmiddel uit de pijlwortelplant, een tropische plant. je gebruikt 1 eetlepel per 250ml vocht.

Lees zeker ook onze post over het indikken van sauzen en alternatieve bindmiddelen.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like