Groenten/ Vis

Visballetjes in tomatensaus

  • visballetjes

Visballetjes in tomatensaus

Deze visballetjes zijn een variant op de klassieke versie van de gehaktballetjes in tomatensaus. Een leuke manier om kinderen toch vis te laten eten en te laten gewennen aan de smaak van vis.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauwfilet (of andere visfilet)
  • 1 ei
  • 4 teentje look
  • 1 ui
  • 12 tomaat
  • 1000 ml visfumet
  • 3 el volkoren paneermeel
  • peper & zout

Instructies

Visballetjes

  • Snij de vis in stukken en doe in de blender.
    visballetjes in blender
  • Voeg het ei toe, peper en zout naar smaak en de helft van de look. Mix het geheel glad met de blender.
  • Meng het paneermeel onder het visgehakt en maak er balletjes van (ongeveer 4cm diameter).
  • Kook de visballetjes gaar in de visfumet. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze klaar (ongeveer 5 minuten). Haal ze uit de fumet.

Tomatensaus

  • Laat de tomaten 1 minuut schrikken in kokend water. Zo kan je het vel gemakkelijk van de tomaten halen.
  • Snij de gepelde tomaten in stukken.
  • Laat een lepel olijfolie warm worden in een pan en fruit er de fijn gesneden ui in, alsook de andere helft van de look. Voeg vervolgens de tomaten toe, peper en zout en laat een 10-tal minuten pruttelen.
  • Meng de saus onder de balletjes en dien op.

Notities

  • Dit gerecht kan je serveren met krieltjes, volkoren rijst of als het even feest mag zijn met een beetje puree.
  • Afhankelijk van wat je kinderen al gewend zijn om te eten, kan je de tomatensaus al dan niet mixen.
  • Lekker ook om wat kurkuma kruiden te mengen onder het vismengsel. Geeft ook een mooie gele kleur aan de balletjes (met dank aan één van onze volgers voor deze tip). Zie foto bovenaan bij de slider.
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe