Eieren/ Fruit/ Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten/ Vis

Eitjes op tafel

Eitjes op tafel
Elke maand hebben wij een brunchafspraak met "de maten". Eitjes staan dan meestal wel in één of andere vorm op tafel. Hier alvast enkele ideetjes.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Eitje in cocotte
  1. Warm de oven voor op 200°. Vet 4 kleine cocotte potjes in met beetje olijfolie.
  2. Neem 4 eieren en breek in elk potje 1 ei. (het ei moet niet geroerd worden, dus gewoon breken en ei in zijn geheel in potje laten vallen).
  3. Snij de champignons in kleine stukjes alsook de kerstomaten.
  4. Verdeel de groentjes over de potjes (gewoon met bij het ei doen). Verdeel de kaas over de potjes (in kleine stukjes). Doe een scheut sojaroom mee in elk potje. Versnipper de bieslook over de potjes en kruid met peper en zout.
Avocado met eitje en zalm
  1. Snij de avocado in 2 en doe de pit eruit. Lepel ook een beetje avocadovruchtvlees weg zodat je een grotere kuip krijgt. Snij onderaan een fijn strookje avocadoschil weg zodat de avocado mooi recht blijft liggen.
  2. Leg in elke avocadohelft wat stukjes gerookte zalm en breek hierover een klein eitje. Kruid met peper en zout. Leg de avocado's in een ovenschaal.
Alles in de oven
  1. Zet de cocotte potjes (met deksel dicht) en de avocado's in de oven op 200°, gedurende 10 à 15 minuten.
Notities

De kinderen vinden het ook steeds fijn om een (liefst volkoren) pistolet gevuld met een eitje te krijgen. Haal het bovenste van de pistolet zodat je een deksel krijgt. Haal wat van het binnenste van de pistolet eruit en breek een eitje in de pistolet. Zet deze mee in de oven met de rest.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like