Groenten/ Kaas/ Vlees

Venkel met kaas- & hespsaus

Venkel met kaas- & hespsaus
Een herkenbare klassieker bij veel mama's & papa's? Heb jij ook zo venkel leren eten? En heb je het zelf intussen al eens klaargemaakt? Zo vinden onze kinderen het alvast heeeeeeel lekker! En voordeel: de venkel is nog herkenbaar. Ook belangrijk natuurlijk, dat onze kids groenten leren eten en nog zien wat ze aan het eten zijn. 😉
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Was de venkel en snijd het onderste (harde) gedeelte eraf.
  2. Snijd de venkel in kleinere reepjes en kook (beet)gaar in gezouten water. Giet af in een vergiet. Laat de venkel gewoon in het vergiet achter. Eventueel kan je een klein deeltje van het kookvocht recupereren en mee gebruiken om de kaassaus te maken. Dan heb je natuurlijk wel minder melk nodig.
  3. Gebruik dezelfde kookpot om je kaassaus te maken. Breng al roerend de melk aan de kook. Kruid met peper & zout en eventueel wat nootmuskaat. Wens je de saus dikker? Neem dan een aantal dikkere stukjes van je gekookte venkel (de onderste stukken zijn vaak dikker) en mix deze met een mixer onder de saus tot je een romig, egaal mengel krijgt. Als de saus begint te koken, neem je ze van het vuur en voeg al roerend de geraspte kaas eronder. Blijf goed roeren.
  4. Snijd de ham in reepjes en voeg toe. Roer de hamreepjes mee onder de saus.
  5. Nu kan je de venkel toevoegen bij de kaassaus. Warm het geheel nog heel even verder op. Smakelijk!
  6. Variant: schik alles in een vuurvaste ovenschotel en zet nog even in de oven tot er een 'korstje' op komt.
Notities

Hoe je de 'klassieke' kaassaus kan indikken, lees je hier.

Neem je dit gerechtje als hoofdgerecht, maak dan gerust een grotere portie klaar!

Let op: het is natuurlijk niet de bedoeling om overal een kaas- en hespsaus door te draaien. In dit geval kan het wel een goede start zijn om je kinderen venkel te leren eten.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like