Gevogelte/ Groenten

Thais kokossoepje boordevol groenten & kip

Thaise kokossoepje boordevol groenten & kip
Ook zo'n fan van Thais eten maar sinds de komst van de kindjes niet zo goed meer combineerbaar? Probeer dan alvast dit kokossoepje boordevol groentjes die onze kinderen wél graag lusten. Je kan dan, naargelang je eigen smaak, er nog die typische Thaise smaakbommen zelf aan toevoegen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Groenten stoven
  1. Was alle groenten zeer grondig.
  2. Snij de wortelen in fijne schijfjes. Neem een grote kookpot, die hier olijfolie in en stoof de worteltjes hierin aan. Kruid met peper & zout.
  3. Voeg verder hieraan toe, eerst de hardste groentesoorten en helemaal op het einde pas de zachtste soorten: boontjes, baby maïs (in hun geheel), paprika (in heel fijne reepjes gesneden), courgettes (in fijne blokjes gesneden), tomaten (in fijne blokjes gesneden). Tip: als het echt snel moet gaan, maak ik mijn boontjes schoon met een schaar: ik knip er de zijkantjes af. 😉
  4. Stoof alle groenten beetgaar
Kip koken in kokosmelk
  1. Neem een andere grote pot.
  2. Giet hierin de kokosmelk en zet op een zacht vuurtje. Roer de melk steeds in dezelfde richting zodat het niet gaat klonteren.
  3. Voeg het water en de bouillon blokjes hieraan toe. Verhit verder.
  4. Voeg er nog verder aan toe: een heel klein beetje fijn gesneden rode peper (= optioneel) (let op, zeer pikant, verwijder dus zeker eerst de pikante zaadjes!), de onderste 6cm citroengras (fijngesneden). Laat 5 minuutjes doorkoken.
  5. Knip nu de kipfilets met een propere schaar in kleine stukjes boven de pot en kook de kip gaar in de kokosmelk. Dit heeft meer tijd nodig afhankelijk van de grootte & dikte.
Soepje
  1. Voeg de groentjes nu toe aan de kokosmelk met je kip en laat alles nog even samen koken. De smaken mengen zich nu heerlijk.
  2. Optioneel en naar eigen smaak: doe er nog een lepeltje groene currypasta bij en garneer met verse koriander, wat die lekkere typische smaak geeft. Smakelijk!
Notities

Uiteraard weet je als mama/papa het beste welke groentjes bij jouw gezin in de smaak vallen en kan je zelf variëren in welke groentesoorten en de hoeveelheden die je ervan toevoegt. Sugar snaps of sluim(er)erwten passen hier ook nog lekker bij. Pas dit receptje dus naar eigen smaak aan: broccoli, bloemkool,.. alles kan & mag!

Serveer er (voor mama & papa) volgende typische Thaise smaakbommetjes bij en voeg ze zelf toe naargelang je eigen smaak: verse koriander (een must!), extra limoengras, fijngesneden rode pepertjes, groene currypasta (zo'n kant-en-klaar potje zit standaard in onze eigen koelkast en blijft lang goed).

Indien gewenst kan je dit serveren met wat volkoren bruine rijst.

In Thailand gebruiken ze ook vaak galanga in een gerechtje, een variant van onze gember. Ook dit kan je zeker toevoegen maar niet elk kind is gek op deze smaak. Vissaus is een alternatief voor zout en kan je dus ook gebruiken moest je dit in huis hebben en als je dit verkocht krijgt bij je kroost.

Thaïse gerechten zijn vaak een unieke combinatie van verschillende smaken heerlijk bij elkaar gecombineerd: zoet (suiker en kokosmelk), zout (vissaus), zuur (citroensap), pikant (rode pepers). Suiker & citroensap hebben we hier alvast uitgelaten.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like