Eieren/ Groenten/ Kaas

Taco’s met gehakt en guacamole

Taco's met gehakt en guacamole

Deze taco's zijn onze kids hun absolute favoriet om het weekend mee te starten! Een gezonde versie door te kiezen voor tacoschelpen gemaakt van wortelen. Extra veel groenten dus, al zijn ze niet allemaal zichtbaar...
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gehakt (gemengd kalfs- varkensgehakt of rundergehakt gemengd met kippengehakt)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 0,5 ui
  • 2 teentje look
  • 4 tomaat
  • 100 gr sla
  • 200 gr guacamole (of zie ons recept 'Guacamole')
  • 80 gr geraspte kaas
  • 4 tacoschelpen (of zie ons recept 'Tacoschelpen met wortelen')

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook en snij ze fijn. Was de gele en rode paprika en snij ze in kleine blokjes.
  • Bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, gele paprika en rode paprika toe en bak ze even mee. Kruid volgens eigen smaak.
  • Spoel de tomaten, snij ze in vier en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was en snij de sla.
  • Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel, sla, tomatenblokjes en guacamole. Strooi er wat geraspte kaas over.

Notities

De tacoschelpen van wortelen zijn een gezondere versie van de tacoschelpen die je in de winkel vindt. Het leuke is dat het simpelweg bestaat uit verstopte groenten!
Je kan trouwens ook perfect rode bonen toevoegen aan dit gerechtje, extra voedend! Of de vegetarische versie: vervang het gehakt gewoon door rode bonen.   😉
Op onze blog vind je een heerlijk recept voor guacamole waar onze kids niet van kunnen afblijven.
Check zeker ook onze leuke ideeën voor Mexicaanse wraps of tacoschelpen gemaakt van courgette.
15gram probeerde onze taco's ook uit. Op 15gram.be vind je hun verslag.

 

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe