Eieren/ Groenten/ Kaas/ Vlees

Spinazietaart met zoete aardappel

  • Spinazietaart

Spinazietaart met zoete aardappel
Deze ovenschotel boordevol groenten en vermengd met ricotta en spek of ham is een lekkernij. Terwijl de taart bakt in de oven, hebben de kinderen tijd om huiswerk te maken. De overschot kan je koud of opgewarmd eten als lunch met een slaatje erbij.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
De taartbodem
De vulling
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
De taartbodem
De vulling
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
De taartbodem
  1. Zet de oven aan op 180°C. Schel de zoete aardappelen en snij ze in fijne plakjes of gebruik een mandoline.
  2. Neem een taartvorm en bedek deze met bakpapier. Bedek de bodem met zoete aardappelschijfjes in het rond. Gebruik halve rondjes voor de zijkanten. Vet de aardappelen ene beetje in.
  3. Plaats de taartbodem in de oven gedurende 15 à 20 minuten (ondertussen maak je de vulling). Haal de taartbodem dan uit de oven en duw de schijfjes wat aan met de bolle kant van een lepel.
De vulling
  1. Stoof de ui en de look aan. Voeg de spinazie en de peterselie toe en stoof kort aan. Laat de spinazie uitlekken en duw er he overtollige vocht maximaal uit.
  2. Vermeng de eieren, de ricotta, de parmezaan, de ham in reepjes (of spek) peper en zout in een kom. Voeg het spinaziemengsel toe en meng alles door elkaar. Vul de taartvorm/bodem.
  3. Bedek de vulling met aluminiumfolie. Plaats het geheel in de oven gedurende 15 minuten. Haal de folie weg en laat verder garen in de oven gedurende 15 à 25 minuten (het mag niet meer te vochtig zijn).

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like