Eieren/ Groenten/ Kaas/ Peulvruchten

Spinaziesoufflé

Spinaziesoufflé

Lekkere comfort food, zo'n soufflé! Verrassend lekker met volle natuurlijke smaken. Mijn zoon is gek op spinazie en met dit gerechtje maak je er een complete maaltijd van.
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 5 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 750 gr spinazie (je kan diepvries spinazie gebruiken)
  • 4 ei
  • 50 gr boter
  • 50 gr kikkererwtenmeel
  • 500 ml halfvolle melk
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1 tl currypoeder
  • peper & zout

Instructies

  • Indien je verse spinazie gebruikt: Laat de spinazie slinken in een hoge pan, gevuld met een beetje water. Laat hem nadien uitlekken in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn en probeer er nadien nog zo veel mogelijk vocht uit te drukken. Doe de spinazie in een kom.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Laat de boter smelten in een pot en voeg er de bloem bij. Laat dit even garen onder voortdurend roeren tot het een mooi mengsel is.
  • Voeg de melk toe en breng aan de kook, onder voortdurend roeren tot je een mooi egaal mengsel krijgt.
  • Neem nu je pan van het vuur. Voeg nu de kaas toe bij het hete mengsel en laat die smelten.
  • Splits de eieren.
  • Doe een beetje van de saus bij de eidooiers en roer goed door.
  • Doe dit mengsel terug bij de rest van de saus en roer alles door elkaar.
  • Doe de saus nu bij de spinazie (gekookte of diepvries spinazie) en voeg er het currypoeder en peper & zout aan toe.
  • Klopt de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het spinaziemengsel.
  • Schep alles in een ovenschotel en zet de soufflé zo'n 45 minuten in de voorverwarmde oven. De soufflé zou mooi goudbruin moeten worden van kleur. Let op: als je de oven intussen opent, kan de soufflé inzakken.
  • Smakelijk!

Notities

Indien gewenst kan je er ook nog fijne reepjes ham aan toevoegen..
Kikkererwtenmeel kan je vinden in de lokale natuurvoedingswinkel of Bio Planet. Heb je geen kikkererwtenmeel, kan je altijd een beetje amandelmeel, boekweitmeel of speltbloem gebruiken.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe