Eieren/ Groenten/ Kaas

Spinazie-kaas balletjes

Spinazie-kaas balletjes
Deze heerlijke spinazie-kaasballetjes zijn overheerlijk! Ideaal als aperitief hapje of bijgerechtje! Als ik ze klaarmaak, vries ik er altijd de helft van in. Lekker handig voor als je onverwacht bezoek krijgt. Je hebt dan een super lekker én gezond hapje, veeeeeeeeel beter dan die 'snelle' zak chips! 😉
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de diepvries spinazie in een kom.
  3. Kook wat water en giet dit over de diepvries spinazie. De spinazie staat best onder.. De hoeveelheid water is niet zo belangrijk: 't is gewoon de bedoeling dat de diepvries spinazie ontdooit.
  4. Wacht een 5-tal minuten.
  5. Knijp nadien zo veel mogelijk water eruit. Neem telkens hoopjes spinazie en knijp met je handen het meeste water er zo hard mogelijk uit.
  6. Snijd de spinazie fijn in kleinere stukjes.
  7. Meng hier nu de eitjes, geraspte kaas, amandelmeel, fijngeperste look, peper & zout en eventueel de fijngesneden verse kruiden onder. - Optioneel: fijne reepjes magere ham toevoegen..
  8. Maak er kleine balletjes van.
  9. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede ovenschotel en plaats zo'n 15 minuten in de oven.
  10. Serveer liefst nog warm, super lekker!!
Notities

Handige tip bij het invriezen: vries de balletjes al een uurtje in als ze nog apart op het bakpapier liggen. Zo plakken ze niet aan elkaar. Eens ze dan hard zijn, kan je ze van het bakpapier nemen en wel allemaal samen in een voorraadpotje in de diepvries stoppen. Handig!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like