Speedy mini-pizza’s
Deze speedy mini-pizza’s met gezondere facelift zorgen voor een instant gelukssituatie: kok happy, want hoeft niet lang in de keuken te staan, partner happy, want kan naar eigen smaak een pizza samenstellen en kids super happy, want staat veruit bovenaan op hun favoriete gerechtenlijstje! Tijd om te vieren dat het weekend is? Of dat de vakantie begint? Simpel: Een buffetje van toppings klaarzetten en genieten maar…
Porties Prep Tijd
8mini-pizza 10minuten
Passieve Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
8mini-pizza 10minuten
Passieve Tijd
10minuten
Ingrediënten
Saus
Topping
Instructies
Basis
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pitabroodjes doormidden met een scherp mes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Smeer een laagje tomatensaus als basis op elke pita. Leg schijfjes mozzarella op de tomatensaus.
Topping Hawaï
  1. Snij de paprika in kleine blokjes. Verdeel de ham, anananas en paprika over de pitabroodjes. Strooi de gerapste kaas erover. Zet 10 minuten in de oven.
Topping prosciutto
  1. Zet de basis pizza met tomatensaus en mozzarella schijfjes 10 minuten in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en voeg nog prosciutto, rucola en pecorino krullen toe.
Notities

Er zijn nog oneindig veel andere toppings mogelijk: zo zie je op de foto ook een topping van tomaat, maïs en paprika en een topping van courgette, spinazie, feta en pijnboompitjes om je te inspireren.

Heb je wat meer tijd? Gebruik dan onze basis groentesaus om de pitabroodjes mee te bestrijken. Of misschien heb je nog een extra portie in de diepvries?

Volkoren pitabroodjes vind je in de natuurvoedingswinkel, maar ook al in een aantal supermarkten.