Groenten/ Kaas/ Noten, pitten en zaden/ Vis/ Volle granen en varianten

Sobanoedels met broccoli, zalm en courgettenpesto

  • sobanoedels broccoli en zalm gezonde drukte

Sobanoedels met broccoli, zalm en courgettenpesto
Heb je al eens courgettenpesto gegeten? Toevallig kwam ik op het idee omdat mijn basilicumblaadjes op waren en ik nog courgetten bij de vleet had liggen in de koelkast. Heerlijk bij sobanoedels en zalm. Nog wat broccoli erbij, en we gaan weer voor die extra portie groenten.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Breng 2 potten met water aan de kook.
  2. Ondertussen snijd je de broccoli in hele kleine roosjes en de courgette in blokjes.
  3. Warm een el olijfolie op in een pan en bak hierin de zalm gaar. Elke kant ongeveer 5 minuten.
  4. Kook nu in de ene pot met water de sobanoedels gaar (volgens instructie op de verpakking, normaal 4 minuten) en in de andere pot met kokend water doe je de courgetteblokjes. Deze laatste kook je gedurende 3 minuten.
  5. Na 3 minuten haal je de courgette uit het water met een zeefspaan en je kookt nu de kleine broccoliroosjes in hetzelfde water gaar in 2 minuten.
  6. De courgette doe je in een blender, samen met 3 el olijfolie, de geraspte parmezaan, de pijnboompitten, de fijngesneden look, peper en zout. Mix het geheel.
  7. Ondertussen zijn de sobanoedels klaar en is de zalm gaar. Ook de broccoliroosjes zijn gaar en deze giet je af en laat je even schrikken onder koud water zodat ze niet verder garen.
  8. Doe nu de broccoli onder de courgettepesto. Doe dit mengsel over de sobanoedels en verdeel er de in stukjes gesneden zalm over. Werk eventueel af met nog wat extra parmezaanschilfers en pijnboompitten.
Notities

Sobanoedels of boekweitnoedels zijn heel eiwitrijk en veroorzaken niet zo'n hoge suikerpiek in ons bloed na het eten ervan (lagere glycemische index).  Boekweit is een pseudo-graan net als quinoa en bijgevolg eerder een groente dan een graan. Het is tevens ook glutenvrij.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like