Eieren/ Groenten

Shakshuka

  • Shakshuka gezond gezonde drukte kinderen

Shakshuka
Een specialiteit uit het Midden-Oosten in kids-proof versie. Wi je 'mee' & hip zijn, eet je shakshuka! 😉 Heerlijk van smaak en snel & makkelijk klaar te maken. Een topper dus!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snij de uien in plakken en de paprika's in repen van ongeveer 2cm breed.
  2. Stoof de uien en de paprikareepjes in een pan in een beetje olijfolie.
  3. Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de paprika's en uien.
  4. Kruid met peper, zout en andere kruiden naar eigen smaak (look, tijm, koriander, komijnzaad, laurierblaadjes, cayennepeper,...).
  5. Laat dit even pruttelen.
  6. Naar gelang eigen smaak kan je dit hele mengsel in een vuurvaste ovenschotel doen OF je kan een deel eerst mixen (voor de kindjes die de grote stukken groenten nog niet zo lekker vinden) en dan in de vuurvaste ovenschotel doen.
  7. Maak holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei.
  8. Bestrooi het ei met een beetje zout en zet het geheel in de oven tot het ei gaar is.
  9. Bestrooi, naar eigen smaak, nog met verse koriander. Smakelijk!
Notities

Je kan er naar eigen smaak nog deze kruiden aan toevoegen: verse koriander (een deel kan je zelfs mee stoven), platte peterselie, komijnzaad (geeft die lekkere, typische smaak), tijm, laurierblaadjes (mee laten stoven), cayennepeper, een beetje saffraan,...

Variatie (en meer volgens de originele versie): i.p.v. een vuurvaste ovenschotel kan je ook gewoon een pan gebruiken (of in dit geval 2 pannen). Zo kunnen de eitjes in het mengsel ook gaar koken.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like