Groenten/ Kaas/ Vis

Schepschotel apéro-time

  • aperitief hapje

Schepschotel apéro-time

Apéro-time is ab-so-luut iets om naar uit te kijken: een gezellig relax moment in combinatie met een hapje en een drankje. Zelfs de kids spitsen hun oren als ze het woord 'aperitieven' horen, want ook zij genieten graag mee! Bij ons volgt dan steevast de vraag: "Heb je dat schepschoteltje gemaakt mama?". Met deze schotel heeft mijn dochter zelfs garnalen leren eten! Een winner dus...
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Maaltijd: Apero & hapjes
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 100 gr grijze garnalen
  • 125 gr roomkaas met kruiden (bvb philadelphia)
  • 80 gr platte kaas (volle)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bundel lente ui

Instructies

  • Doe de Philadelphia met fijne kruiden in een potje en meng de platte kaas eronder, zodat het geheel wat meer vloeibaar wordt.
  • Snij de rode en de gele paprika's fijn en snij de lente ui in kleine ringetjes.
  • Neem een platte schotel en verdeel het kaasmengsel over de schotel. Strooi hierover de rode en gele paprika. Strooi er dan de garnalen over en als laatste de lente ui.
  • aperitief hapje

Notities

Oorspronkelijk wordt dit gerecht geserveerd met tortilla chips om mee te scheppen, maar je kan zoals op de foto ook scheppen met wortels die je in schijven snijdt of crackers. Je kan zelf ook kleine worteltaco's maken om te mee scheppen.
Je kan zelf ook variëren met de ingrediënten op de schotel: zo kan je er ook maïs, stukjes kerstomaat, komkommer,.. bij doen. En voor de kindjes die geen garnalen lusten: je kan dit natuurlijk ook weglaten!   😉
We maakten een variatie met Griekse ingrediënten - de Griekse schepschotel

 

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe