Groenten/ Vis/ Volle granen en varianten

Scampi’s met worteltjes en kale (boerenkool) in een kokossausje

  • scampi's

Scampi's met worteltjes en kale (boerenkool) in een kokossausje
Snel klaar en zonder morren hier verorberd...geen restjes meer. Koop de scampi's al gepeld en "ontdarmd", daar bespaar je tijd mee. Ik maak er wel een beetje zilvervliesrijst bij voor de heren hier thuis. Je kan eventueel ook zoete aardappel toevoegen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Zet het water op en kook de zilverrijst.
  2. Bak ondertussen de wortelen een 3-tal minuten aan in de olijfolie.
  3. Voeg dan de gember en de kurkumapoeder toe en meng.
  4. Voeg de kokosmelk toe, meng en laat even pruttelen.
  5. Voeg de scampi's toe. Voeg de boerenkool toe. Roer regelmatig om tot de boerenkool geslonken is en de scampi's gaar zijn.
  6. Schep de rijst en de scampi's op. Smakelijk!
Notities

Boerenkool (of 'kale', dé veggie van het moment in Hollywood) kan je ook eten in de vorm van chips, door een salade of pasta of in een groene smoothie. Een zeer gezonde groentesoort boordenvol vitaminen & mineralen!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like