Vis

Scampiballetjes met verse kruiden

  • scampiballetjes

Scampiballetjes
Gevecht tussen kinderen en volwassenen om tijdens apero-time een heerlijk scampiballetje van Pascale Naessens te veroveren.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Maak de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze gaar in wat olijfolie en voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Snij de scampi's (ik neem hiervoor reeds gepelde) in kleine stukken.
  4. Pers de look fijn. Neem de verse kruiden en snij ze fijn met een groot mes. Je kan kruiden zelf kiezen naar keuze en smaak (ik geef maar een voorbeeld mee, ook de hoeveelheid kan je wat kiezen naar smaak). Ipv koriander is ook dille heel lekker.
  5. Voeg de champignons, scampi en kruiden samen in een blender. Kruid met peper en zout en doe er een flinke scheut olijfolie bij.
  6. Mix alles goed in de blender. Er mag nog wat structuur in zitten (zoals bij gehakt).
  7. Rol met de hand balletjes (een 40-tal) en leg ze op een bakpapier op de ovenplaat.
  8. Laat ze 15 minuten gaar worden in een oven van 180°.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like