Scampi met spinazie in de wok
Dit is een recept voor op die dagen dat je niets meer in je koelkast hebt, maar gelukkig wel wat in de diepvriezer. Een portie verse tomatensaus uit de vriezer, een zak diepgevroren spinazie en een zak diepgevroren scampi's. En hopla alles in de wok en klaar!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1000 ml verse tomatensaus (zie ons basisrecept onderaan bij de notities)
- 1000 gr diepvries spinazie
- 500 gr scampi's (diepgevroren)
- peper & zout
Instructies
- Spoel de diepgevroren scampi's een minuut onder heet water zodat ze ontdooien. Dep ze droog met een keukenrolpapiertje.
- Ontdooi ondertussen de tomatensaus in de microgolfoven, alsook de spinazie. Indien je de tomatensaus niet meer in voorraad hebt, dan kan je een blik gepelde tomaten nemen.
- Doe een lepel olie in de wok en warm op. Voeg de scampi's toe en bak aan.
- Voeg de ontdooide tomatensaus en de spinazie toe en laat alles opwarmen. Kruid met peper en zout.
Notities
- Ontdek hier het recept van onze verse tomatensaus.
- Lekker met een beetje volkorenpasta.
Geen berichten