Aardappelen/ Groenten/ Vlees

Rundsstoofpotje met groenten the slow way

  • rundsstoofpot

Rundsstoofpotje met groenten the slow way
Mijn man en zoon zijn verzot op stoofpotjes en daar gebruik ik mijn slow cooker (Crock pot) voor. Je kan dit gerecht ook op het fornuis maken (ongeveer 1,5 uur) maar dat kan je dan best in het weekend doen. Je kan meer vlees en groenten toevoegen en een deel invriezen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 9 uren
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 9 uren
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Neem een pot (of de Crock pot), voeg de olijfolie, de ui en de selder toe (7 min) en bak aan. Voeg het tomatenconcentraat toe en roer.
  2. Bak in een pan het stoofvlees aan met olijfolie (of in de Crock pot met sauteerfunctie) en voeg het toe aan de (Crock) pot.
  3. Voeg de bouillon toe, de aardappelen, de wortelen, de champignons, de tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid af met peper en zout.
  4. Zet het deksel op de pot en laat sudderen gedurende 9 uren (of met een gewone pot +/- 1, 5 uren afhankelijk van het vlees, je moet regelmatig eens roeren)
  5. Na 9 uren, voeg je de erwten toe en laat je nog 10 minuten sudderen. Haal de laurierblaadjes uit de pot en je kan opdienen. Smakelijk!

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like