Pompoensoep met paprika en spekjes
Pompoenentijd, we krijgen er geen genoeg van. Je krijgt ze dan ook vaak aangeboden langs alle kanten (vrienden, buren, collega’s,..). Deze keer maken we er een heerlijk soepje van, op smaak gebracht met spekjes en stukjes paprika. En heb je teveel pompoen, snij ze reeds in blokjes en vries in! Handig voor als je eens echt geen tijd hebt.
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de pompoen in 2, nog eens in 2 en nog eens in 2. Nu kan je gemakkelijker de schil eraf snijden met een groot mes. Snij vervolgens de pompoen in grove stukken.
  2. Warm de olijfolie op in een kookpot en bak er de stukjes spek in klaar. Ondertussen snij je de ui en de helft van de paprika in grove stukken.
  3. Haal het spek uit de kookpot (er mogen enkele stukjes blijven zitten) en leg even opzij. Doe vervolgens de ui en paprika in dezelfde pot en stoof deze even aan. Voeg nu ook de pompoenblokjes toe.
  4. Doe het water en bouillonblokje bij de groenten en laat gedurende 15 minuten koken.
  5. Ondertussen snij je de andere helft van de paprika in kleine stukjes en gaar je deze in de microgolfoven gedurende 2 minuten.
  6. Mix de soep en voeg de spekjes en stukjes gegaarde paprika toe.
Notities
  • Als je geen pompoenen toegeworpen krijgt, of je hebt geen zin in al dat snijwerk van een pompoen, dan kan je tegenwoordig reeds gesneden pompoen vinden in het diepvriesvak van de supermarkt. Dit bespaart je minstens 10 minuten werk  😉
  • Overschot van pompoen kan je heel makkelijk invriezen! Snij ze alvast in blokjes vooraleer je ze invriest.