Eieren/ Groenten

Pompoencake

Pompoencake

Pompoencake
Lekker als ontbijt of tussendoortje met een beetje fruit bovenop of roomkaas en een stapje dichter bij de portie groenten van de dag. Mijn huisgenoten die steevast voor chocolade zoetigheden gaan, vroegen een extra portie!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 50 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 50 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Voorbereiding
  1. Zet de oven aan op 180°. Leg alle producten klaar en weeg ze af. Neem een rechthoekige cakevorm en leg er bakpapier in.
Pompoenpuree
  1. Schil de pompoen en Stijn in stukken. Ik neem meestal een bitternut omdat die minder melig is. Kook de stukken pompoen een 15 à 20 minuten en pureer.
De cake
  1. Terwijl de pompoen kookt, meng je alle droge ingrediënten met elkaar: amandelmeel, bakpoeder en alle kruiden. In een andere kom meng je de natte ingrediënten nl. de gesmolten kokosolie,ahornsiroop en de pompoenpuree. Voeg nu de droge en natte ingrediënten bij elkaar en meng tot alle klontertjes opgelost zijn. Giet het mengsel in de bakvorm en plaats in de oven gedurende 45 à 50 minuten (check even met een prikkertje of er geen deeg meer aanhangt- dan is het zeker klaar).
Notities

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoederAmandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen wordt geperst voor ze het fijnmalen.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like