Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Paprika mexicana

  • paprika mexicana gezonde drukte gezond

Paprika mexicana
Deze paprika mexicana is één van DE favoriete gerechten in ons gezin: jong en oud is zot van deze versie. De bordjes worden letterlijk afgelikt. Het klaarmaken zelf vraagt niet zoveel tijd en werk. Het moet natuurlijk wel in de oven verder garen, dus als je een 40-tal minuten kan wachten om aan tafel te gaan (ondertussen kan het huiswerk gemaakt worden, keuken opgeruimd worden,...) is dit een ideaal gerecht.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Halveer de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Leg even opzij.
  3. Snij de tomaten in kleine blokjes (vel en pitten moeten niet verwijderd worden). Stoof de tomatenblokjes aan in een beetje olijfolie en laat een 10-tal minuten pruttelen op het vuur.
  4. Ondertussen neem je een bakpan. Warm hierin een scheutje olijfolie op en stoof de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Voeg vervolgens het tomatenconcentraat toe aan het gehakt alsook de rode bonen, de mexicaanse kruiden, peper en zout. Roer alles door elkaar en voeg 3 lepels water toe (zodat het geheel iets smeuïger wordt). Laat nog een 5-tal minuten verder pruttelen op het vuur.
  5. Vul de paprika's met het mengsel van gehakt.
  6. Neem een vuurvaste schotel en lepel hierin het tomatenmengsel. Leg vervolgens hierin de gevulde paprika's. (zie dat je voldoende tomatenmengsel hebt, zodat de paprika's een beetje wegzakken in de saus. Heb je niet voldoende, kan je steeds een blik gepelde tomatenblokjes bij je saus mengen).
  7. Bedek de schotel met aluminiumfolie en plaats gedurende 30 minuten in de oven op 180°.
  8. Bestrooi na 30 minuten de paprika's met de gemalen kaas en plaats nog een 5-tal minuten verder in de oven totdat de kaas smelt.
Notities

Dit gerecht is lekker met een bolletje volkorenrijst.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like