Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Kippenschotel met aubergines, tomatensaus en geitenkaas

Kippenschotel met aubergines, tomatensaus en geitenkaas
Deze ovenschotel met kip duurt iets langer om te maken door de aubergines. Ik maak deze als we bezoek ontvangen met kinderen of op zondagavond om maandag in de oven te schuiven. Ik heb deze ooit gegeten bij een vriendin en sindsdien staat deze kip in mijn "standaard" menu. Voor kinderen die de textuur van aubergines niet graag hebben (thuis opgemerkt met bezoek) raad ik aan om de basis groentesaus te gebruiken. Je kan deze schotel serveren met een lekker slaatje of met een beetje volkorenpasta.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Zet de oven aan op 180°C.
  2. Snij de aubergine in schijfjes, bestrijk ze met olijfolie en bak ze in de pan. Laat uitlekken.
  3. Klop het ei los. Wentel de kip in het ei en dan door de geraspte kaas.
  4. Snipper de ui. Bak ze glazig, voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en de kruiden. Laat rustig een kwartiertje pruttelen.
  5. Smeer een ovenschotel in. De onderste laag is de tomatensaus. Schik dan de aubergineschijfjes dakpansgewijs de saus. Eindig met de stukken kip. Strooi de geitenkaas tussen de kip. Laat 45 minuten garen in de oven.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like