Groenten/ Kaas/ Vlees

Ovenschotel met balletjes in groentesaus

  • ovenschotel met balletjes in groentesaus

Ovenschotel met balletjes in groentesaus

Balletjes in groentesaus zijn een topper bij onze kinderen en ovenschotels ook. Dus waarom niet combineren? Nog wat spinazie eronder en weeral een heerlijk nieuw gerechtje.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1000 ml verse groentesaus (zie ons basis recept van de groentesaus via de link onderaan bij notities)
  • 200 gr spinazie (verse)
  • 400 gr gehakt
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 250 gr mozzarella
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Maak onze basis groentesaus volgens recept (zie link in notities). Of neem een portie uit je diepvriezer als je deze nog in voorraad hebt.
  • Snij de verse spinaziebladen in kleinere stukken. (Je neemt een hele hoop bij elkaar op je snijplank en je snijdt er met een groot koksmes enkele keren in).
  • Als de groentesaus klaar is (of opgewarmd), dan doe je de spinazie even mee in de saus. Roer een paar keer om totdat de spinazie geslonken is (5-tal minuten).
  • Ondertussen heb je het gehakt gemengd met de geraspte parmezaan en heb je hiervan balletjes gemaakt.
  • Neem een bakpan en bak de balletjes even aan in wat olijfolie, zodat elke kant goudbruin ziet. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen.
  • Neem een ovenschotel en giet hierin de groentesaus. De balletjes leg je vervolgens in de saus. De mozzarella snij je in plakjes en leg je bovenop de schotel.
  • Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven.

Notities

  • Het recept van onze basis groentesaus vind je hier: basis groentesaus
  • Altijd handig om de verse groentesaus in voorraad te hebben in je diepvriezer. Maak steeds een (drie-)dubbele portie van de groentesaus zodat je extra kan invriezen.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe