Groenten/ Kaas/ Vlees

Ovenschotel met balletjes in groentesaus

  • ovenschotel met balletjes in groentesaus

Ovenschotel met balletjes in groentesaus
Balletjes in groentesaus zijn een topper bij onze kinderen en ovenschotels ook. Dus waarom niet combineren? Nog wat spinazie eronder en weeral een heerlijk nieuw gerechtje.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Maak onze basis groentesaus volgens recept (zie link in notities). Of neem een portie uit je diepvriezer als je deze nog in voorraad hebt.
  3. Snij de verse spinaziebladen in kleinere stukken. (Je neemt een hele hoop bij elkaar op je snijplank en je snijdt er met een groot koksmes enkele keren in).
  4. Als de groentesaus klaar is (of opgewarmd), dan doe je de spinazie even mee in de saus. Roer een paar keer om totdat de spinazie geslonken is (5-tal minuten).
  5. Ondertussen heb je het gehakt gemengd met de geraspte parmezaan en heb je hiervan balletjes gemaakt.
  6. Neem een bakpan en bak de balletjes even aan in wat olijfolie, zodat elke kant goudbruin ziet. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen.
  7. Neem een ovenschotel en giet hierin de groentesaus. De balletjes leg je vervolgens in de saus. De mozzarella snij je in plakjes en leg je bovenop de schotel.
  8. Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven.
Notities
  • Het recept van onze basis groentesaus vind je hier: basis groentesaus
  • Altijd handig om de verse groentesaus in voorraad te hebben in je diepvriezer. Maak steeds een (drie-)dubbele portie van de groentesaus zodat je extra kan invriezen.

Leave a Reply

You Might Also Like