Eieren/ Melk- en sojaproducten/ Noten, pitten en zaden

Ouderwetse kruidkoek in gezondere versie

kruidkoek ontbijtkoek

Ouderwetse kruidkoek in gezondere versie
Wordt het buiten wat killer en kouder, krijgen we meer en meer zin in gezelligheid op ons bord. Deze ouderwetse kruidkoek doet dit helemaal! Vaak zit zo'n ontbijtkoek boordevol geraffineerde suikers, maar wij hebben er een gezondere versie van gemaakt voor een stabielere bloedsuikerspiegel. Hij is niet alleen lekker als ontbijt met wat volle platte kaas erbij, maar ook super handig voor onderweg. Of verras je kind eens met dit lekkers in de brooddoos? Een goed idee, want de volgende dag is hij smeuïger en dus nog lekkerder!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 min
Passieve Tijd 35 min
Porties
sneetjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 min
Passieve Tijd 35 min
Porties
sneetjes
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakevorm in of zet een siliconenvorm klaar.
  2. Neem een grote mengkom. Doe hierin alle droge ingrediënten: het amandelmeel, de speculaaskruiden, de kokosbloemsuiker, kaneel, bakpoeder, en een snuifje zout. Roer alles goed door elkaar.
  3. Smelt de roomboter in een kommetje in de microgolfoven. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten roomboter toe en roer alles heel goed door elkaar. (Je kan aan het beslag optioneel ook nog rozijnen toevoegen.)
  4. Stort het beslag in de cakevorm en zet 30-35 minuten in de oven of tot hij gaar is. Laat baksels met amandelmeel niet te lang doorbakken. Steek met een lange prikker in het midden. Als er niets meer aanplakt bij het eruit trekken, is het klaar.
Notities

Heb je het graag nog wat zoeter, voeg dan aan het beslag nog een geplette, rijpe banaan toe of een eetlepel honing of agavesiroop.

Wie van noten houdt, kan aan het beslag ook nog wat gehakte noten toevoegen. Ook heel lekker om wat stukjes appel toe te voegen, gaat heel goed samen met de kaneel die erin verwerkt zit.

Je kan de sneetjes ook per portie invriezen. Zo heb je altijd iets bij de hand voor onderweg!

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like