Groenten/ Noten, pitten en zaden

Muhammara multifunctioneel als dipsaus, met vlees of als spread bij de lunch

  • Muhammara gezonde drukte gezond

 

Muhammara als dipsaus, met vlees of als spread bij de lunch
Muhammara is een dip uit het Midden-oosten, afkomstig uit Syrië. Het wordt gemaakt van geroosterde rode paprika en walnoot. Is heerlijk als dip bij het aperitief, maar ook uitstekend te gebruiken als saus bij gegrild vlees en vis, schaal- en schelpdieren of als spread met een tomaatje en wat geitenkaas. Omnigebruik dus! Ben je geen fan van pikantere dips, voeg het half rood pepertje niet toe.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
kom
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
kom
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Zet de oven op de hoogste grill stand (220°C). Plaats de halve rode paprika's met het vel naar boven onder de grill gedurende 20 minuten.
    Muhammara
  2. Als de paprika's zwart beginnen te zien (natuurlijk niet té zwart.. 😉 ), haal je ze uit de oven en plaats je ze nog 5 minuten in een afgesloten doos (makkelijker om te pellen). Pel ze dan ook nadien..
    Muhammara
  3. Pers de citroen. Doe alle ingrediënten in de blender en maal fijn. Ik heb er graag nog een beet aan maar als de kinderen liever geen brokjes hebben, kan je de dip helemaal glad malen.
Notities

Let op met de granaatappel melasse want hier zit wat suiker in (maximum 1 el gebruiken).

Lekker ook met onze kaascrackers op basis van amandelmeel.

De overschot gebruik ik de dag nadien als dip om mee te geven in de brooddoos of voor mezelf op een volkoren toast met feta, tomaatjes en basilicum. Laat je ook inspireren door deze andere oosterse dip hummus.

Muhammara broodje

 

Aperitief hummus muhammara


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like