Eieren/ Groenten/ Noten, pitten en zaden/ Volle granen en varianten

Muffins van zoete aardappel en noten

  • Muffin zoete aardappel havermeel Gezonde Drukte

Muffins van zoete aardappel
Deze muffins van zoete aardappelen en noten smaken heerlijk als snack , dessertje of zelfs als ontbijt. Verwacht je niet aan de typische zoete muffinsmaak maar eerder aan een niet-zoete "kruidenkoek"smaak. Je kan de muffin doormidden snijden en bestrijken met een laagje notenpasta of pindakaas.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 50 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 50 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie en smeer de zoete aardappelstukjes in. Leg het restje kokosolie opzij. Plaats de stukjes aardappel op de bakplaat en laat 20 minuten garen in de oven.
  3. Vermaal de havermout tot havermeel in een blender. Hak de noten grof. Meng het meel met de noten, de kruiden en het bakpoeder in een kom.
  4. Haal de zoete aardappel uit de oven en pureer deze in de blender samen met het restje kokosolie en de agavesiroop. Klop de eieren op in een kom en voeg ze toe aan het zoete aardappelmengsel.
  5. Voeg het droge en natte mengsel bij elkaar en meng. Vul de ingevette muffinvorm telkens voor de helft. Plaats een aantal chocoladekorrels en vul de vorm dan verder met de andere helft.
  6. Hoeveel muffins je klaarmaakt, hangt af van je muffinvorm. Hetzelfde geldt voor de baktijd. Het mengsel is goed voor 10 gemiddelde muffins en moet 30 minuten garen in de oven op 175°C.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like