Minestrone met balletjes en vol groenten
Deze maaltijdsoep heb ik gemaakt in de slow cooker maar je kan deze evengoed in de pot op het vuur maken.
Je moet dan eerst de groenten aanstoven, 35 minuten laten sudderen op het vuur en de laatste 10 minuten de courgette toevoegen.
Porties: 2 liter
Ingrediënten
- 300 gr kippengehakt
- 1 rode ui (gehakt)
- 200 gr wortelen (gesneden in schijfjes)
- 3 selderstengel (gesneden in schijfjes)
- 2 teentje look (gehakt)
- 200 gr boontjes (gesneden in stukjes van 3 cms)
- 400 gr rode bonen (blik)
- 400 gr witte bonen (blik)
- 1 courgette (in blokjes)
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 3 groenten bouillon blokje
- 1,5 l water
- 30 gr geraspte parmezaan
- 2 laurierblaadje
- 1 tl oregano
- peper & zout
Instructies
- Snij alle groenten en stoof ze aan in de (Crock) pot. Hou de courgette apart.
- Rol de balletjes (of koop ze al voorgekookt).
- Voeg de tomatenblokjes, het water en de groenten bouillon blokjes toe. Voeg de kruiden toe en laat 35 minuten sudderen of in de slow cooker 7,5 uren op low, 3,5 uren op high.
- Voeg de courgette toe en de balletjes (10 minuten in de pot, een 30 minuten in de slow cooker). Check dat de balletjes gaar zijn en de groenten beetgaar. Je soep is klaar!
- Haal de laurierblaadjes uit de soep. Dien op en strooi er wat parmezaan over.
Geen berichten