Linzenmacaroni met spinazie en bloemkoolkaassaus
Macaroni op basis van linzen en kaassaus op basis van bloemkool. Dan nog wat extra groenten erbij EN bovendien heerlijk om van te smullen voor het hele gezin.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180┬░C.
  2. Breng een grote pan gevuld met water aan de kook. Kook hierin de linzenpenne gaar in 8 minuten (of volgens instructies op de verpakking).
  3. Ontdooi ondertussen de bloemkoolkaassaus of maak verse indien je deze niet meer op voorraad hebt (zie link bij notities voor recept).
  4. Ontdooi ook de spinazie en snijd de kerstomaten in de helft.
  5. Neem een grote ovenschotel. Doe de helft van de penne op de bodem. Doe hierover de helft van de bloemkoolkaassaus en hierover alle spinazie. Bedek nu met de tomaatjes en doe de andere helft van de penne hierover. Bedek nu met de resterende laag saus.
  6. Plaats gedurende 20 minuten in de oven.
Notities
  • Zie hier ons recept van de bloemkoolkaassaus.
  • Heb je de bloemkoolkaassaus nog in voorraad in je diepvriezer, dan kan je 10 minuten van de tijd aftrekken.
  • Vind je geen linzenpenne, dan kan uiteraard ook volkorenpenne.