Groenten/ Peulvruchten

Linzensoep, enorm vullend

  • linzensoep

Linzensoep, enorm vulllend
De kleur is misschien niet zo flatterend maar dé lievelingssoep hier thuis. Bovendien heel voedzaam & vullend!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Was de prei en selder en snij ze in kleinere stukjes. Spoel je linzen grondig in een vergiet.
  2. Voeg de linzen, prei en selder aan het kokend water. Voeg de bouillonblokjes toe.
  3. Laat ongeveer zo'n 40 minuten koken tot de linzen beetgaar zijn.
  4. Eventueel kan je een aantal linzen met een schuimspaan uit de soep halen en even in een apart kommetje opzij houden.
  5. Mix de soep en voeg nadien de apart gehouden linzen terug toe.. Smakelijk!
Notities

Linzen absorberen, zoals gedroogde erwten, veel vocht. Je moet dus veel water toevoegen aan deze soep.

Linzen bevatten, zoals kikkererwten en bonen, veel plantaardige eiwitten en vezels: goed voor onze darmflora en lekker vullend!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like