Groenten/ Peulvruchten

Linzensoep, enorm vullend

  • linzensoep

Linzensoep, enorm vulllend

De kleur is misschien niet zo flatterend maar dé lievelingssoep hier thuis. Bovendien heel voedzaam & vullend!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Maaltijd: Soep
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr groene linzen (gedroogd)
  • 250 gr zwarte linzen (gedroogd)
  • 4 preistengel
  • 6 selderstengel (6 stengels = .. of ongeveer 1 selder)
  • 4 l water
  • 2 tuinkruidenbouillon blokje (vetarm)

Instructies

  • Was de prei en selder en snij ze in kleinere stukjes. Spoel je linzen grondig in een vergiet.
  • Voeg de linzen, prei en selder aan het kokend water. Voeg de bouillonblokjes toe.
  • Laat ongeveer zo'n 40 minuten koken tot de linzen beetgaar zijn.
  • Eventueel kan je een aantal linzen met een schuimspaan uit de soep halen en even in een apart kommetje opzij houden.
  • Mix de soep en voeg nadien de apart gehouden linzen terug toe.. Smakelijk!

Notities

Linzen absorberen, zoals gedroogde erwten, veel vocht. Je moet dus veel water toevoegen aan deze soep.
Linzen bevatten, zoals kikkererwten en bonen, veel plantaardige eiwitten en vezels: goed voor onze darmflora en lekker vullend!

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe