Linzenburgers
Burgers die niet alleen lekker maar ook nog eens héél gezond zijn! Ze zijn ook nog eens makkelijk klaar te maken, een topper dus! 😉
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking OF gebruik linzen uit blik. Laat deze dan eerst goed uitdruppen. Voeg (indien koken) pas de laatste 5 minuten het zout erbij.
  2. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn.
  3. Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een blender. Pureer totdat je een mengsel hebt dat op hummus lijkt.
  4. Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen.
  5. Laat het mengel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
  6. Verwarm een grillpan op het vuur (niet té heet) en bak 4 porties tegelijk in wat kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 6 minuten per kant aan, afhankelijk van de dikte van de burgers. Tip: ik leg een bakring in mijn pan en vul deze met een soeplepel linzenmengeling. De bakring neem ik onmiddellijk terug weg. De vorm van de burger blijft. Zo heb je snel een mooie vorm!
  7. Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant doormidden. Je gebruikt ze als een broodje.
  8. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, sla, reepjes paprika, een lente-uitje, avocado, hummus,…
Notities

Kruid naar eigen smaak: verse koriander, komijn(zaadjes), spicy cajun kruiden, currypoeder,…

Gebruik rauwkost die je kids lekker vinden: sla, tomaat, komkommer, radijsjes, schijfjes paprika,… Ook lekker hierbij: onze zelfgemaakte hummusguacamole en looksaus.

Voor de kinderen kan je er nog een volkoren pita broodje bij serveren?