Groenten/ Kaas/ Vlees

Lasagne van pompoen met heerlijke ricotta-tomatensaus

  • Lasagne pompoen

Lasagne met pompoen en heerlijke tomatensaus
Mijn huisgenoten zijn geen pompoenfans maar vinden deze lasagne heerlijk! Er komen wat ingrediënten aan te pas en het moet lang in de oven staan dus misschien eerder te maken in het weekend, maar je wordt ervoor beloond. De tomatensaus kan je uiteraard verrijken met extra groenten.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 70 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
De ricottasaus
De lasagne
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 70 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
De ricottasaus
De lasagne
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
De voorbereiding
  1. Leg alle ingrediënten klaar afgewogen en per groep. Zet de oven aan op 180°C.
De tomatensaus
  1. Snipper de ui en de teentjes look. Bak het gehakt rul en voeg de ui en de look toe. Laat nog even meebakken.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Voeg nu de basilicum, peper en zout toe. Laat het geheel een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
De ricottasaus
  1. Meng de ricotta, de parmezaan, de peterselie, peper en zout in een kom.
De lasagne
  1. Schel de pompoen. Je moet nu een keuze maken: ofwel snij je dunne plakjes pompoen met de mandoline of een mes ofwel iets dikkere plakken van een 3tal mm. Het verschil zal de beet in de pompoen zijn en wat de kinderen lusten of niet.
  2. Neem een ovenschotel en vet deze lichtjes in. Start met een bodem van pompoen (naast elkaar zeker bij dikkere plakken). Schep er dan 1/3de van de tomatensaus over. De volgende laag is opnieuw pompoen. Dan volgt een dikke laag ricottamengsel. enz...je eindigt met een laag ricottamengsel en bovenop tomatensaus. Werk af met wat geraspte mozzarella.
  3. Bedek de ovenschotel met zilverpapier en plaats een 30 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en plaats 30 à 40 minuten in de oven (let op dat het niet aanbrandt)
Notities

Heb je nog tomatensaus ingevroren van de vorige keer, neem deze dan gerust. Je wint er heel wat tijd mee.

Je kan ook kiezen om meer groenten toe te voegen zoals in onze basis groentesaus.

 

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like