Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten

Knolselderkaassaus

Knolselderkaassaus
Wat een verrassend lekkere saus als gezonder alternatief op de gewone kaassaus met bloem en boter. Deze kan je gebruiken in al je ovenschotels met witte kaassaus. Mijn kinderen hebben het gefoefel niet gemerkt en hebben meteen weeral extra groenten binnen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Kuis de knolselder en snij in blokjes.
  2. Breng de melk aan de kook en kook de blokjes knolselder hierin gaar in een 10-tal minuutjes.
  3. Mix de knolselder met de melk tot een gladde saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de gemalen kaas onder de saus en roer het geheel goed door. - Extra tip: je kan deze saus zelfs met je blender nog fijner, 'zachter' & 'romiger' maken.
Notities

Een lekker en gezond alternatief voor de bechamelsaus.

Variaties kan je makkelijk met andere groenten maken: bloemkool, pastinaak,...


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like