Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Kipschotel met broccoli en pastinaak

  • Kip broccoli pastinaak ovenschotel gezonde drukte

Kipschotel met broccoli en pastinaak

Deze kipschotel boordevol groenten zoals broccoli en pastinaak smaakt lekker en leent zich tot veel variaties. Ben jij of je kinderen niet zo gek op de geparfumeerde smaak van pastinaak, dan vervang je die door bv wortelen. Je kan de wortelen eventueel vermengen met ricotta. Smakelijk!
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 3 pastinaak (of een 300gr wortelen bv)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 500 gr kipfilet
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 gr geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak de broccoli schoon en kook ze in roosjes gaar in licht gezouten water in 5 à 7 minuten. Snijd de pastinaak in fijne stukjes.
  • Versnipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pot of grote pan en stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de pastinaak toe en stoof deze een 5tal minuten (stooftijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes. Het moet beetgaar zijn).
  • Ondertussen snijd je de kip in blokjes of lange plakjes en bak je ze gaar in de olie.
  • Giet de broccoli af en voeg de melk toe. Prak de broccoli met een aardappelstamper en kruid af met peper, zout. Meng 150gr van de geraspte kaas eronder.
  • Neem een ovenschotel en vet deze in. Begin met de pastinaak, bestrooi deze met (100gr) geraspte kaas, dan de kip en werk af met de broccoli. Bestrooi met nog wat kaas en plaats 15 minuten in de oven.
    Kip broccoli pastinaak ovenschotel gezonde drukte

Notities

 
 

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe