Gevogelte/ Groenten/ Kaas/ Volle granen en varianten

Kipschotel caprese met quinoa

Kipschotel caprese met tomaten, courgettes en quinoa Gezonde Drukte

Kipschotel caprese met quinoa
De kipschotel caprese met quinoa is een krachtige ovenschotel met kip, groenten en quinoa. De schotel smaakt nog beter de dag nadien. We serveren hem op drukke avonden voor de voetbaltraining; veel energie en niet zwaar op de maag.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven op 190 °C. Verhit een pot met water en een half bouillonblokje. Voeg de kippenfilets toe en kook ze ongeveer 15 minuten tot ze helemaal gaar (en wit) zijn.
  2. Maak de quinoa klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is dat 1/3de quinoa met 2/3de water. Quinoa eerst afspoelen en een 10tal minuutjes koken in water met een half bouillonblokje. Laat de quinoa dan 5 minuutjes rusten.
  3. Ondertussen is je kip klaar. (Gooi het vocht niet weg maar gebruik het bv voor soep). Snij elke filet in een paar grote stukken. Trek nu met 2 vorken elk stuk uit elkaar. Zo krijg je 'pulled chicken''.
  4. Snij de tomaten in stukken, voeg de balsamico azijn en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Voeg de in stukjes gesneden courgette toe. Plet het geheel een beetje en laat sudderen op een medium vuur ongeveer een 10tal minuten tot je een sausje krijgt.
  5. Neem een grote kom en meng de kip, de quinoa, de parmesaan, de room en de helft van de mozarella. Voeg dan de saus toe en meng alles goed.
  6. Doe het mengsel in een ovenschotel. Versier met gehalveerde kerstomaten en bestrooi met de overschot van de mozarella. Plaats een kwartier in de oven en bestrooi met basilicum. Laat de schotel nog even trekken.
Notities

Gebruik het kippenvocht als basis voor een lekker soepje.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like