Gevogelte/ Groenten

Kippenbouillon

Kippenbouillon
Niets gaat boven een zelfgemaakte pruttelende kippenbouillon. En dit is, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, helemaal niet veel werk!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Onderussen snijd je de wortelen, selder en ui in grove stukken.
  3. Doe de kipfilet in zijn geheel in het kokend water, alsook de stukken wortel, selder en ui. Voeg ook de takjes tijm en peterselie toe en kruid met peper en zout.
  4. Laat alles 30 minuten pruttelen.
  5. Zet de pot van het vuur en haal de kip uit het water. Laat de kip even uitlekken en afkoelen. Vervolgens haal je het vel eraf en kan je de kip in stukken snijden of trekken (pulled chicken).
  6. Het water (bouillon) zeef je. Maw je neemt een andere grote pot en hangt hierin een zeef. Giet de bouillon over in de andere pot zodat de groenten en kruiden in de zeef achterblijven.
  7. Nu heb je een heldere kippenbouillon die kan dienen als basis voor vele andere gerechten.
Notities

De kip kan je verwerken in verse kipsalade voor de boterham, of in de courgette enchilada bootjes, of in een maaltijdsoep, of in zoveel meer.

 


Leave a Reply

You Might Also Like