Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Kip met ratatouille

  • kip met ratatouille

Kip met ratatouille

Lekker & snel klaar. Door de mozzarella en olijfolie blijft de kip lekker sappig. De ratatouille is een slimme manier om zo ongemerkt veel verschillende groenten te laten eten.
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 250 gr mozzarella
  • 3 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 360 gr wortelen (360 gram = 4 wortelen)
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

Kipfilets klaarmaken

  • Leg telkens 4 halve kipfilets in een ovenschotel. Kruid dit lekker, eventueel ook met een beetje kippenkruiden.
  • Snijd je mozzarella in kleine stukjes en leg dit op de kipfilets.
  • Leg hier nu telkens de andere 4 halve kipfilets op, kruid eventueel nog wat bij en besprenkel met olijfolie.
  • Zet dit zo'n 20-30 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van je kipfilets, tot de kip gaar is.

Saus maken

  • Was alle groenten en snijd ze in kleinere blokjes.
  • Stoof ze gaar in een beetje olijfolie, kruid naar eigen smaak met peper & zout.
  • Hoe grover de groenten nog blijven, hoe beter. Zo blijven de natuurlijke vezels meer aanwezig. Eventueel kan je starten met deze saus te mixen en stapje voor stapje je kinderen de groenten in zijn natuurlijke vorm te leren eten.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe