Gevogelte/ Groenten

Kip met curry, gezellig in de wok

  • wok met kip en curry

Kip met curry in de wok

Heerlijke wokschotel, Oosters getint, maar ook niet té zodat de kinderen er gretig mee van smullen. Veel mensen gebruiken hun wok te weinig omdat ze er meestal tegenop zien om deze boven te halen uit de kast. Kleine tip, hang hem aan een haakje in de keuken. Sindsdien gebruik ik hem veel meer. Deze wokschotel maak ik steeds in grote portie (10 personen) omdat je het heel gemakkelijk kan invriezen.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 2 teentje look
  • 500 gr kipfilets
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 gr zilvervliesrijst
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 4 tl currypoeder
  • peper & zout
  • 2 el kokosolie
  • 6 el verse koriander (optioneel)

Instructies

  • Snij de kipfilet in kleine stukken (je kan ook reeds kipfilet gesneden kopen). Doe wat kokosolie in de wok, voeg de gesnipperde look toe en de kipfilet. Laat 5 minuten bakken en roer regelmatig om.
  • Snij ondertussen de courgette en paprika in kleine stukken en voeg deze bij de kip. Laat een 5-tal minuten mee bakken en roer regelmatig om.
  • Snij ondertussen de champignons in kleine stukken en voeg toe in de wok.
  • Laat alles nog een 5-tal minuten verder wokken en voeg dan de kokosmelk, curry en kurkuma toe. Kruid verder met peper en zout.
  • Laat het geheel nog een 5-tal minuutjes op een zacht vuur pruttelen.
  • Werk af met koriander (optioneel) en serveer met de rijst.

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe