Eieren/ Kaas/ Noten, pitten en zaden

Kaasbroodjes met topping

  • Kaasbroodjes met topping gezond gezonde drukte

Kaasbroodjes met topping

Kaasbroodjes zijn heel makkelijk en snel te maken! En met je favoriete beleg erop heerlijk als lunch of op een zondagse brunch. Even onder de grill kan ook, de mogelijkheden zijn eindeloos én lekker...
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Lunch, Snack, Start / ontbijt
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

Kaasbroodjes

  • 50 gr geraspte kaas
  • 30 gr amandelmeel
  • 10 gr lijnzaad (gebroken)
  • 2 ei
  • 25 gr roomkaas met kruiden (philadelphia)
  • 0,5 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • peper & zout

Topping

  • 125 gr mozzarella
  • 2 el pesto
  • 2 tomaat
  • 60 gr gerookte zalm
  • 30 gr roomkaas met kruiden

Instructies

Kaasbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven.
  • Doe de rest van de ingrediënten van de kaasbroodjes in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Schep het mengsel in de bakvorm. Zorg ervoor dat het mengsel niet te hoog komt, want de broodjes moeten helemaal doorbakken zijn (rond 1 cm is al voldoende, meer kan ook, maar dan moeten ze langer in de oven). Zet de broodjes 15 tot 20 minuten in de oven.

Topping

  • Haal de broodjes uit de oven, snij ze doormidden en beleg de helft van de open gesneden broodjes met roomkaas met kruiden en gerookte zalm. De andere helft beleg je met pesto, mozzarella en tomaat en zet deze even onder de grill tot de mozzarella gesmolten is.

Notities

Nog inspiratie nodig voor ander beleg op deze kaasbroodjes? Kijk dan ook naar onze recepten van kipsalade of kip curry, vissalade, hummus, guacamole, of muhammara.
Meng je voor het afbakken van de broodjes nog ui, zongedroogde tomaten en italiaanse kruiden onder het mengsel, zijn deze broodjes ook heerlijk zonder beleg. Ook makkelijk mee te nemen als lunch-to-go.
Je kan eender welke bakvorm gebruiken, een rechte of ronde cakevorm. Je kan het daarna in sneetjes of in spieën snijden. De hoeveelheden dan wel verdubbelen en rond de 30 minuten laten bakken. Een siliconen bakvorm werkt het makkelijkst. Gebruik je een andere soort bakvorm, dan eerst wel invetten of bakpapier erin gebruiken.
Je kan de broodjes ook makkelijk op voorhand maken.

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe