Gevogelte/ Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten

Italiaanse kip met pompoencrème

  • Italiaanse kip met pompoencrèma gezond gezonde drukte

Italiaanse kip met pompoencrème

Een schot in de roos, deze Italiaanse kip met pompoencrème! Zowel de kip als de pompoencrème krijgen meteen applaus, zelfs van onze moeilijkste eter aan tafel. Ze vroeg zelfs een extra portie pompoencrème! Daar laten we geen gras over groeien ;-)...
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 1 butternut pompoen (= flesmompoen)
  • 100 gr prosciutto (of andere Italiaanse ham)
  • 3 el pesto (groene of rode)
  • 30 gr geraspte kaas
  • 100 gr zure room
  • 1 ui
  • 1 look
  • 2 laurierblaadje
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij een "hoedje" van de boven- en onderkant van de pompoen en prik over heel de pompoen gaatjes met een vork. Prik telkens diep genoeg, zodat de stoom eruit kan en de pompoen niet zal ontploffen. Leg hem op een bord in de microgolfoven op 1000 W voor 4 tot 6 minuten, afhankelijk van de grootte van de pompoen. Draai hem in de helft van de tijd even om.
  • Snij ondertussen de kipfilets open en strijk één helft in met pesto. Strooi er geraspte kaas over en vouw ze terug dicht. Kruid met peper & zout en besprenkel met de helft van de olijfolie.
  • Haal de pompoen uit de microgolfoven en laat even afkoelen.
  • Omwikkel elke kipfilet met 2 of 3 plakjes Italiaanse ham en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
  • Snipper ondertussen de ui en de look fijn. Doe de rest van de olijfolie in een pot en stoof de ui en de look aan.
  • Verwijder de schil van de pompoen met een groot scherp mes of een dunschiller. Snij de pompoen in de helft en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en voeg het bij de gestoofde uit en look. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
  • Laat een 15-tal minuten stoven met het deksel op de pot. Roer regelmatig en voeg af en toe wat water toe, zodat de pompoen niet aanbrandt.
  • Haal de laurierblaadjes eruit en mix de pompoen, voeg de zure room toe en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Haal de kip uit de oven en serveer met de pompoencrème. Is de kip sneller klaar dan de pompoencrème, dek de schotel met kip dan even af met aluminiumfolie om warm te houden.

Notities

Ook lekker met wat krieltjes erbij.
Heb je heel weinig tijd, kies dan voor gesneden pompoenblokjes uit de versafdeling.

 

 

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe