Fruit

Ijslolly’s fruitig en verfrissend

 

Ijslolly's fruitig en verfrissend
Wat verfrist het best als de temperaturen de hoogte in schieten? Juist, een ijsje! En als mijn kids mogen kiezen, dan nog liefst van al een zelfgemaakt fruitijsje! Heerlijk vol van smaak, je ziet ze gewoon genieten...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 5 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 5 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in grote stukken. Pureer de mango met de mixer of in de blender. Voeg tijdens het pureren 1 of 2 koffielepels water toe, zo mengt het makkelijker.
  2. Schil de kiwi's en snij ze in grote stukken. Pureer ze.
  3. Spoel de aardbeien voorzichtig af en verwijder daarna de kroontjes. Pureer de aardbeien.
  4. Neem de ijsvormen erbij en giet er één mengsel in per vorm (dat gaat het snelst) of maak laagjes door met verschillende mengsels op elkaar te werken, maar dan moet je ze per laagje wel een uur in de diepvries steken om al wat op te stijven. Daarna kan je een volgend laagje toevoegen. Je kan ook nog stukjes fruit toevoegen. Als het gepureerd fruit niet te lopend is, kan je het wel boven elkaar gieten en invriezen zonder tussenstappen.
  5. Laat de ijsjes een aantal uren opstijven in de diepvries en geniet van deze heerlijke verkoeling op een zalige zonnige dag.
Notities

Ik heb vers fruit gebruikt, maar je kan even goed diepvriesfruit gebruiken! Even lekker en heel vriendelijk voor je portemonnaie.

Ik heb nu mango, kiwi en aardbeien gebruikt, maar je kan ook nog ander fruit gebruiken, mogelijkheden en dus ook combinaties genoeg: (water)meloen, ananas, bosbessen, frambozen, kersen, rijpe nectarine of perzik, banaan,...

Om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen, kan je ze even onder warm water houden en een minuutje laten rusten.

 

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like