Banaanmuffin met havervlokken voor een lekker ontbijt
Je kan deze muffins ‘s avonds nog maken voor de ochtend nadien of in het weekend voor de week. De bananen zorgen voor een smeuïg effect.
Je kan hier ook eindeloos mee variëren.
Porties: 12 stuks
Ingrediënten
- 350 gr havervlokken (60% gemalen + 40 % geheel)
- 2 banaan
- 2 ei
- 50 gr noten
- 50 gr rozijnen
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 2 tl vanille
- 2 tl bakpoeder
- 165 ml halfvolle melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats 210 gr havervlokken in een keukenrobot en mix / puls totdat ze een ruwe, meelconsistentie bereiken.
- Plet de rijpe bananen met een vork (of mixer).
- Voeg de licht opgeklopte eieren, de vanille en de melk toe en meng.
- Voeg de gemalen havervlokken, de 140 gr aparte havervlokken en optioneel de gehakte noten en rozijnen toe.
- Voeg kaneel, zout en bakpoeder toe en meng.
- Schep het deeg in de 12 muffin vormpjes (en/of muffin bakplaat). Bestrooi ze met aparte eetlepels havervlokken en druk een beetje aan.
- Bak ongeveer 20 à 25 minuutjes (test met een tandenstoker: plaats deze in het midden en als deze er proper uitkomt = klaar).
Geen berichten