Fruit/ Noten, pitten en zaden/ Volle granen en varianten

Banaanmuffin met havervlokken voor een lekker ontbijt

  • banaanmuffins

Banaanmuffin met havervlokken voor een lekker ontbijt
Je kan deze muffins ‘s avonds nog maken voor de ochtend nadien of in het weekend voor de week. De bananen zorgen voor een smeuïg effect. Je kan hier ook eindeloos mee variëren.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats 210 gr havervlokken in een keukenrobot en mix / puls totdat ze een ruwe, meelconsistentie bereiken.
  3. Plet de rijpe bananen met een vork (of mixer).
  4. Voeg de licht opgeklopte eieren, de vanille en de melk toe en meng.
  5. Voeg de gemalen havervlokken, de 140 gr aparte havervlokken en optioneel de gehakte noten en rozijnen toe.
  6. Voeg kaneel, zout en bakpoeder toe en meng.
  7. Schep het deeg in de 12 muffin vormpjes (en/of muffin bakplaat). Bestrooi ze met aparte eetlepels havervlokken en druk een beetje aan.
  8. Bak ongeveer 20 à 25 minuutjes (test met een tandenstoker: plaats deze in het midden en als deze er proper uitkomt = klaar).

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like