Eieren/ Groenten/ Kaas/ Noten, pitten en zaden/ Volle granen en varianten

Havermoutbrood met pesto

  • Havermoutbrood met pesto

Havermoutbrood met pesto

Dit hartig havermoutbrood is zo lekker bij een zondagse brunch en nog makkelijk en snel te maken ook! Moest er nog wat over zijn, is het een handige lunch to go voor bij een kom soep of een slaatje, of als smakelijke verrassing in de brooddoos van je kind!
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd50 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Bijgerecht, Lunch, Lunch to go, Snack, Start / ontbijt
Porties: 12 sneetjes

Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 0,5 courgette
  • 3 el pesto (groene of rode)
  • 120 gr zongedroogde tomaten (of halfgedroogde tomaten)
  • 3 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de courgette en snij in grote stukken.
  • Doe de eieren, de havermout, het amandelmeel, de courgette en de kokosolie in een hoge kom en mix alles met de staafmixer. Of gebruik een hakmolen.
  • Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de pesto, geraspte kaas, Italiaanse kruiden en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar met een lepel. Hou 4 zongedroogde tomaten apart, snij de rest in de helft en roer ze onder het mengsel.
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm of een siliconenvorm (+/- 25 cm) en leg de 4 zongedroogde tomaten er bovenop. Zet 35 minuten in de oven.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe