Groenten

Groentenvingers, om je vingers van af te likken

  • groentenvingers

Groentenvingers, om je vingers van af te likken
Deze groentenvingers zijn letterlijk om je vingers van af te likken! Zo heeeerlijk. Als je deze schotel op je salontafel zet, zie dan dat je kan blijven zitten als gastvrouw, want gegarandeerd is de schotel leeg als je 5 minuten later terugkomt uit je keuken. Voorzie ook een aparte schotel voor de kinderen, want zij geven geen kans aan de volwassenen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Snij de wortelen en de zoete aardappel in lange, smalle vingers.
  3. Doe de wortelen in een kom en meng met de fijngehakte peterselie, de paprikapoeder, peper en zout en de helft van de olijfolie. Doe de zoete aardappel in een andere kom en meng met de fijngehakte rozemarijn, peper en zout en de rest van de olijfolie.
  4. Neem 2 bakplaten en bedek deze met bakpapier. Leg de wortelvingers op de ene bakplaat. Leg de zoete aardappelvingers op de andere bakplaat. Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180°.
Notities

Voor wie opkijkt tegen het snijwerk van de groentjes: bij Albert Heijn heb je voorgesneden groentenvingers/frietjes in de koeltoog bij de salades. Heel handig.

Zoete aardappel is, in tegenstelling tot de gewone aardappel, een groente en dus geen familie van onze gewone aardappel. De zoete aardappel bevat o.a. inuline, wat langzamer zijn suikers vrijgeeft dan zetmeel (dat in een gewone aardappel zit). Zoete aardappel bevat, naast veel vitaminen (bétacaroteen) & mineralen, ook (natuurlijke) suiker wat de zoete smaak doet vermoeden. Gewone aardappelen vermijden en elke dag in de plaats veel zoete aardappelen eten is dan ook niet zo aan te raden. Alles, zoals altijd, met mate & gevarieerd. 😉


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like