Groenten/ Peulvruchten

Groentenbom soepje met kikkererwten

  • groentenbom soepje

Groentenbom soepje met kikkererwten
Een lekkere en gezonde groentesoep. Ik heb deze soep gemaakt met de crock pot (slow cooker) maar je kan deze ook op het fornuis maken (ongeveer een 50 minuten op een zeer zacht vuurtje). Het recept is gebaseerd op 8 personen, zo kan je een deel invriezen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 9 uren
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 9 uren
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Neem je Crock pot (of een grote pot) en verwarm de olijfolie. Voeg de kikkererwten, de pompoen, de wortelen en de selder toe en bak ze lichtjes aan.
  2. Voeg de kippenbouillon toe, zet het deksel op de pot en laat op een zeer laag vuur een 50 minuten garen, voor de Crock pot 9 uren. Je moet hier totaal niet meer naar omzien met de Crock pot.
  3. 9 uren later, neem je een pan, voeg wat olijfolie toe en bak de ui, de look, de gember aan. Voeg de kruiden toe en peper en zout.
  4. Al de ui glazig wordt, voeg je alles toe in de (Crock) pot samen met de spinazie. Roeren en nog 10 minuutjes laten sudderen.
  5. Indien je een deel wilt invriezen, voeg dan geen spinazie toe.
Notities

Groentesoep is altijd ideaal om alle restjes groenten mee in te verwerken: handig, ecologisch & lekker!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like