Groenten/ Vlees

Groene aspergesoep

  • groene aspergesoep Gezonde Drukte

Groene aspergesoep
Breng de lente in huis met deze frisse groene aspergesoep. Ideaal ook als aperitiefhapje, schattig gepresenteerd in een schaal van een eitje.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
liter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
liter
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Neem een grote kookpot en warm hierin een lepel olijfolie op. Snipper ondertussen de ui en stoof deze aan in de olijfolie.
  2. Blus met het water en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe.
  3. Ondertussen heb je de puntjes (onderaan) van de asperges gesneden. Deze gooi je weg, want zijn immers net iets te hard om mee te koken. De topjes van de asperges snijd je ook af en leg je even opzij. De rest van de asperges snijd je in stukjes en doe je in het kokend water.
  4. Laat 5 minuten koken en kruid met peper en zout.
  5. Ondertussen doe je een lepel olijfolie in een bakpan en bak je hierin de bacon krokant (ongeveer 5 minuten).
  6. Mix het geheel van de soep en voeg de puntjes van de asperges toe. Deze zijn meteen gaar door even in de hete soep te liggen.
  7. Doe de soep in een kom en versier met de krokante bacon die je in stukjes versnipperd hebt.
Notities
  • Als aperitiefhapje kan je deze soep ook opdienen.
  • Tijdens pasen kan je deze opdienen in een eischaal (zie foto).

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like