Groenten/ Peulvruchten

Linzensoep, gele variant

Linzensoep, gele variant
Heerlijk vullende soep met volle smaak. Maar ik moet toegeven, wij zijn alle 5 echte soepboeren in ons gezin en eigenlijk gaat elke soep er in bij mijn kinderen. Ideaal om in het weekend te maken en vele porties van in te vriezen voor tijdens de week. 's morgens haal ik een portie van 5 man uit de vriezer en als ik 's avonds thuis kom met de kinderen kan ik hen binnen de 5 minuten stil krijgen met een beker soep, de eerste honger is gestild en ik kan rustig(er) aan mijn eten beginnen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verhit 2 el olijfolie in een grote pot en doe hierin de in stukken gesneden ui en fijngeperste look. Laat deze even glazig stoven en voeg ook al de komijn en kurkuma toe.
  2. Ondertussen heb je de wortelen geschild en in stukken gesneden alsook de selder proper gemaakt en in stukken gesneden. Voeg deze toe aan de ui en look in de pot. Voeg ook de gele linzen toe.
  3. Overgiet met het water en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout.
  4. Laat alles zo'n 20 à 30 minuten koken.
  5. Mix het geheel goed door en breng op smaak met het sap van de citroen. Start met de helft van de citroen en voeg nog wat extra citroen toe naar smaak.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like