Groenten/ Noten, pitten en zaden/ Peulvruchten

Falafel nuggets met curry

  • falafel met tzatziki gezonde drukte fingerfood
Falafel nuggets met curry
Falafel nuggets is eens iets anders dan de populaire kipnuggets waar kids zo dol op zijn. Akkoord, het is niet hetzelfde, maar fingerfood is iets wat kinderen graag willen uitproberen. Deze falafel met curry viel bij onze kids heel erg in de smaak! En dan te bedenken dat ze hiermee een gezonde portie groenten en eiwitten binnen krijgen, maakt dit echt een winner... Het is ook een veelzijdig gerecht: Je kan het als hapje, lunch of hoofdgerecht serveren.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °c
  2. Doe de cashewnoten in een hakmolen of een blender en hak ze fijn tot een soort meel. Haal de fijngehakte noten eruit en zet even opzij in een kommetje.
  3. Pel de ui en de teentjes look en snij in grove stukken. Doe dit in de hakmolen en hak het fijn. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe samen met de peterselie en de koriander. Hak alles fijn.
  4. Voeg nu het bakpoeder, peper & zout, currypoeder en wat limoensap toe. Meng alles goed onder elkaar met een lepel.
  5. Voeg nu de fijngehakte noten toe en meng goed met een lepel. De fijngehakte noten zorgen ervoor dat het mengsel een stevigere structuur krijgt en er krokante koekjes van kunnen gemaakt worden.
  6. Maak met een ijsschepper balletjes en leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier.
  7. Maak zo alle balletjes en druk ze vervolgens plat met een lepel of spatel tot je schijfjes krijgt.
  8. Zet de falafel 10 minuten in de oven. Draai ze om en zet ze nog eens 10 minuten in de oven.
Notities

Deze falafel nuggets zijn lekker als hapje met tzatziki of knoflooksaus.
Als je ook nog eens gesneden komkommer en tomaat toevoegt aan het gerecht, krijg je een lunch of een hoofdgerecht.
Als je de schijfjes wat kleiner maakt, kan je het ook serveren in een volkoren pitabroodje samen met snoeptomaatjes, stukjes komkommer, sla en tzatziki.

Als je dit gerecht op voorhand hebt ingepland in onze weekplanner, kan je ook gedroogde kikkererwten gebruiken en ze 8 tot 12 uur laten weken in koud water. Voeg ruim water toe, zeker 5 tot 8 cm boven de kikkererwten, want ze slorpen veel water op. De falafel nuggets zullen dan minder brokkelig zijn dan wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt. Je hoeft er dan ook niet zoveel gemalen cashewnoten onder te doen.

Ook nog lekker om eronder te mixen: een verse groene peper (zonder de zaadjes) en/of komijnzaadjes.

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like