Groenten

Erwtensoep, lekker vullend!

Erwtensoep, lekker vullend!
Erwtensoep, een ideaal gerechtje voor die koude wintermaanden.. Heel voedzaam en vullend! Met deze variant heb je verschillende groenten in één soep.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Doe de spliterwten en laurierblaadjes in een kookput gevuld met het water. Laat 60 minuten koken. Met een schuimspaan kan je geregeld het schuim verwijderen.
  2. Was intussen je andere groenten en snijd ze in stukjes.
  3. Na 60 minuten koken kan je alle groenten toevoegen bij de erwten.
  4. Laat dit nog zo'n half uurtje koken.
  5. Voeg er je kruiden aan toe. Haal eventueel de laurierblaadjes er terug uit.
  6. Met de mixer erdoor en ... klaar!
Notities

Eventueel kan je hier nog wat magere bacon reepjes aan toevoegen..

De presentatie met wat koriander blaadjes kan je er uiteraard voor kindjes aflaten..   😉

Extra tip: als je soep (de groenten) mixt, maak je mechanisch de vezels stuk. Vloeibare soep zal dan ook sneller je maag terug verlaten en een minder lang verzadigend gevoel geven. Als je soep mixt, is het interessant om een aantal stukjes groenten (erwten, bloemkool, broccoli,...) er uit te halen nét voor je de soep gaat mixen. Eens de soep gemixt is, kan je ze er terug aan toevoegen. Zo zitten er toch nog ongemixte, vezelrijke en vaste stukken in. Ook ideaal om je kids zo stapje voor stapje te laten wenen aan groenten in z'n geheel op zich. - Lust je kind niet zo graag soep, een extra groot rietje kan misschien helpen om op een speelse manier soep te leren eten.   😉


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like