Eieren/ Groenten/ Kaas

Eitjes ‘en cocotte’ met groenten

Eitjes 'en cocotte' met groenten

Heerlijk receptje waar wij hier thuis allemaal heel blij van worden! Heel lekker zelfs als ontbijt in het weekend, als je wat meer tijd hebt.. maar kan ook perfect als bijgerecht dienen.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Bijgerecht, Lunch, Start / ontbijt
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 100 gr pompoen (*)
  • 100 gr zoete aardappel (*)
  • 100 gr Boursin roomkaas (natuur)
  • 8 ei
  • peper & zout
  • 1 tl currypoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de pompoen en zoete aardappel in blokjes van een halve centimeter.
  • Vet 4 ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
  • Breng wat water aan de kook in een pot, voeg er wat zout aan toe en laat de pompoen en aardappel gaar koken (nog met wat beet aan).
  • Giet de groenten af en voeg hier aan toe: de roomkaas, een theelepel currypoeder, 4 eitjes, peper & zout.
  • Meng alles goed onder elkaar.
  • Verdeel dit mengel over de ovenschaaltjes.
  • Breek 4 eieren - boven elk schaaltje één - en bestrooi met peper & zout.
  • Zet de schaaltjes in de oven. Je kan ook opteren op de schaaltjes au-bain marie op de warmen in de oven: zet de schaaltjes naast elkaar in een grote ovenschotel. Vul deze met zoveel mogelijk heet water tot de bakjes tot de helft in het water staan.
  • Zet de ovenschaaltjes zo'n 15-20 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn.

Notities

'En cocotte' betekent in een gietijzeren stoofpannetje. Je kan dit uiteraard ook in een gewone ovenschotel klaarmaken. Wel leuk natuurlijk, voor iedereen zo'n klein apart pannetje.. Presenteert altijd wat feestelijker!
* Niet het pompoen-seizoen of geen fan van pompoen? Geen probleem: je kan dit ook klaarmaken met andere groenten: fijngesneden blokjes wortel, paprika, tomaat,... of meer de groene groenten: broccoli, courgette, eventueel gecombineerd met bloemkoolroosjes..

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe