Groenten/ Melk- en sojaproducten/ Peulvruchten/ Vlees

Courgette tagliatelle rode linzen schotel

Courgette tagliatelle rode linzen schotel

Maaltijd: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 courgette
  • 300 gr linzen
  • 300 gr gehakt
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 690 gr tomatenpassata
  • 200 ml room
  • peper & zout

Instructies

  • Stoof de fijngesnipperde uit met wat peper & zout in een beetje olijfolie in een grote pot.
  • Voeg er een fijn geperst teentje knoflook aan toe, samen met het gehakt. Bak het gehakt gaar.
  • Kruid lekker bij met peper & zout, oregano, rozemarijn, tijm, eventueel een beetje komijn: alle kruiden die jij lekker vindt.
  • Voeg de tomaten passata toe, de linzen en de room. Laat een 2-tal minuutje sudderen.
  • Was de courgettes en snijdt de zijkanten er af. Schraap er nu met een dunschiller lange repen af. Deze mag je direct in dezelfde pot als je tomatenmengeling mee laten garen. Afhankelijk van je eigen smaak kan je dit nog 10-tal minuten mee laten sudderen.
  • Ook heerlijk met nog een beetje geraspte kaas of mozzarella erover.

Notities

Méér tijd?  Doe deze mengeling dan in een ovenschotel. Met nog wat geraspte kaas erover nog even garen in de oven..
Heerlijk ook de dag nadien. Het loont dan ook de moeite een dubbele portie te bereiden!
Een lekkere variant: in plaats van courgette gebruik je aubergine. Snij de aubergine in brede schijven en gaar ze eerst een 20-tal minuutjes in de oven. Bij deze variant kan je dan, in een ovenschotel, een laagje aubergine schijfjes, een laagje tomatensaus, laagje aubergine schijfjes, laagje saus,...  En nadien nog zo'n 10-tal minuten verder garen in de oven.
Applaus gekregen van jouw kids (of partner)?  Probeer dan zeker ook onze courgettepasta.
Je hebt veel verschil in kwaliteit in dunschillers. Een goede dunschiller is een echte hulp in je keuken. Je kan er leuke dingen mee maken zoals deze 'tagliatelle' van courgetten.
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe