Eieren/ Groenten/ Kaas/ Vlees

Courgette ravioli met tomatensaus

  • Courgette ravioli met tomatensaus gezonde drukte gezond

Courgette ravioli met tomatensaus
In deze courgette ravioli zitten in vergelijking met de ravioli van pastakussentjes veel meer groenten. En de smaken blenden zo goed, dat dit snelle ovengerecht nu geregeld opduikt in ons weekmenu!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
voor de vulling
voor de saus
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
voor de vulling
voor de saus
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de look fijn, fruit aan in wat olijfolie en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de versneden basilicum toe. Laat de saus op een laag vuur een tijdje goed doorpruttelen.
  2. Was ondertussen de courgettes en snij ze in lange plakken met een (brede) dunschiller of kaasschaaf. Leg de repen op elkaar met keukenpapier ertussen om het vocht eruit te laten trekken.
    Courgette ravioli met tomatensaus gezonde drukte gezond
  3. Snipper de ui fijn. Neem een kom en voeg de ui, de ricotta, het ei, de baconreepjes en de geraspte kaas (hoeveelheid zie ingrediënten 'voor de vulling') samen en meng alles onder elkaar.
  4. Leg twee courgetterepen iets over elkaar en leg er dwars twee andere repen bovenop, ook een iets over elkaar. Leg in het midden een grote schep van de vulling.
    Courgette ravioli met tomatensaus gezonde drukte gezond
  5. Neem 2 courgetterepen en vouw ze na elkaar dicht tot je een vierkant pakje krijgt. Leg het pakketje omgekeerd in een ingevette ovenschotel. Herhaal dit voor de andere pakketjes.
    Courgette ravioli met tomatensaus gezonde drukte gezond
  6. Verdeel de tomatensaus over de pakketjes en werk af met de geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven.
Notities

Je kan de baconreepjes ook vervangen door rul gebakken gehakt.
Wil je er een vegetarische versie van maken, kan je het gehakt in de vulling vervangen door spinazie.

De zelfgemaakte tomatensaus is natuurlijk het lekkerste, maar als je echt geen tijd hebt, kan je het gerecht nog sneller op tafel zetten door te kiezen voor tomatenblokjes met look en basilicum.

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like